Nëna i flet bijës për Romën që fillimisht duhet pastruar nga egjrat me një drapër të mprehtë hekuri, pastaj me zjarr, e pastaj me një palë qe.
Libri 4 - Kapitulli 57

Nëna thotë: "Roma është si fushë ku kanë mbirë egjra. Fillimisht duhet pastruar me një drapër të mprehtë hekuri, pastaj me zjarr dhe më pas të plugohet me një palë qe. Do të sillem me ju si dikush që i transferon bimët gjetkë. Një ndëshkim po përgatitet për këtë qytet, sikur gjykatësi të kish thënë: 'Rripjani lëkurën, kullojani gjithë gjakun, bëjani copë-copë mishin dhe thërrmojani kockat sa t’i dalë palca.' "